УкраїнськаEnglish
Шрифт
   

На Прикарпатті відбувся перший тур всеукраїнської народної пісенної премії «Галицький шлягер»


Пісня - споконвіків має особливу здатність, дуже тонко, впливати на психологічний стан кожного із нас. Нею можна викликати найрізноманітніші емоції притаманні людині. Вона посідає одне із перших місць у культурі усіх народі та наділена невидимою силою, яка може керувати людською свідомістю, передає кореспондент Фіртки.

На Прикарпатті, вже вдруге з аншлагом, відбувся перший тур щорічної всеукраїнської народної пісенної премії «Галицький шлягер».

У грандіозному мистецькому дійстві, яке проходило під гаслом «Захистимо Україну піснею», взяли участь близько двадцяти професійних та молодих виконавців традиційної української естрадної пісні: народні артисти України - Степан Гіга, Анатолій Матвійчук, Алла Попова, квартет «Гетьман», заслужені артисти України – Любов та Віктор Анісімови, Ярослав Борута, Андрій Князь, а також популярні виконавці – Світлана Весна, Андріана, Олена Яловик, Степан Гіга (молодший), гурт «Будьмо», Михайло і Мар,яна Гардамани, Зоряна Юдін, Роксолана Калин, Андрій Бема, Уляна Маляр, Віра Чернушенко.

Засновником та організатором даної пісенної премії є Благодійний фонд «Мистецький храм», Президент фонду - заслужений артист України, співак та композитор Ярослав Борута. Саме він вирішив об’єднати у велику, творчу, співучу родину усіх естрадних виконавців нашої країни і зробити Івано-Франківськ столицею української пісні.

Ярослав переконаний: «Справжня пісня, добра милозвучна музика, зворушливий та глибокий текст є потужною зброєю, яка надає надійний захист від обману, пропаганди та агресії. Люди, які мають можливість відчути український дух, патріотизм, любов до рідного краю його мови та краси ніколи не поведуться на спокусливі обіцянки чи пропозиції недоброзичливих загарбників. Усі ці фактори закладені в пісенних творах українських виконавців, які все своє життя прославляють культуру нашої матері України. Пам’ятайте – ми маємо що захищати і за що боротися».

Головою Оргкомітету, який щорічно створюється організаторами, уже традиційно став народний артист України, відомий поет-пісняр Крищенко Вадим Дмитрович. Незмінними ведучими «Галицького шлягеру» були Анатолій Матвійчук та Алла Попова.

За Положенням фестивалю учасники першого туру виконували по дві пісні українською мовою, одна із них обов’язково соціально патріотичного характеру. Усі глядачі в залі стали одночасно і членами журі. Їм були роздані спеціальні бюлетені для голосування і вони самостійно обирали пісню-переможця кожного учасника. Свій голос за улюблену пісню також можна віддати на сайті фестивалю. Результати голосування будуть відомі підчас гала-концерту, який за словами організатора відбудеться у березні наступного року.

Не обійшлося й без урочистостей, орденами «За розбудову України» всеукраїнського об’єднання громадян «Країна» були нагороджені: народний артист України Вадим Крищенко та заслужений артист України Ярослав Борута. Також від Асамблеї Національностей України вони отримали Почесні грамоти, які їм особисто вручив Голова АНУ Ровшан Тагієв.

Учасники, які вдруге брали участь у «Галицькому шлягері» від Голови ГО «Всеукраїнської Громадської ініціативи «Справедливі патріоти» Посла Доброї Волі Романа Реведжука отримали срібні тризуби-обереги, які вже носять близько девяти тисяч захисників східних кордонів нашої держави.

Народний артист України Анатолій Матвійчук стверджує, що Наша Батьківщина потребує фестивалів, які б пропагували традиційну українську пісню, ту – що не прогинається під модні течії та різні сучасні стилі.

«Також важливо зберігати традицію проведення даного заходу, що ми і робимо. Є незмінний голова Оргкомітету Крищенко В. Д. та незмінні ведучі, ну і звісно організатор – Ярослав Борута. Хочу усім побажати, з свого боку, щоб знаходились добрі люди, спонсори та партнери, а слава «Галицького шлягеру» ширилася по всій Україні, Щоб у рамках цього фестивалю з кожним туром зявлялося якнайбільше гарних пісень і хороших виконавців», наголосив артист.